Ömer Abi Yerden Göğe Haklı!!



  • Ömer abim, Galeri Yeryüzü'nde Safranbolu Arasnasında işini yapar. Ressamdır. Ya da siz öyle bilirsiniz. Zamanın çilesinde yoğrulmuş, demlenmiş, daha doğrusu demini almış bir abimiz. Aldığı demden olsa gerek sohbetine doyum olunmaz. Lafı da yine gediğine oturtmuş. Okuyun, siz de tadına varın..

    "Öyle durduk yerde olmaz abi.
    Ne israil kahrolur nede emperyalizm. Boşuna yalvarmayın Allah belâlarını da vermez.

    Aslında onları bizim başımıza bela diye verdi de biz anlamazdan geliyoruz.

    Sana kastı olanları yenmek mi istiyorsun. Matematik bileceksin abi, fizik kimya bileceksin. Yazılım bileceksin güzel abim, çocuklarına beş yaşından itibaren kodlamayı öğreteceksin.

    Fen liselerini kapatmayacaksın, felsefe mantık derslerini kaldırmayacaksın.

    Bilim ve sanat vazgeçilmezin olacak kimsenin inancına düşüncesine karışmayacaksın kuzgunilerin karışmasınada izin vermeyeceksin.

    Ciddi ciddi düşüneceksin abicim. Yahu diyeceksin; almanyada ingilterede fransada ispanyada isviçrede norveçte de de secimler oluyor siyasi iktidarlar işbaşına geliyor ama hiç bir devetin rejimimi değiştirmek gibi bir işe girişmiyor neden biz işi gücü bırakıp bunla uğraşıyoruz.

    Düşüneceksin abicim; neden her sınavda yüzlerce çocuğumuz sıfır çekiyor neden ocd ülkeleri içinde okuyamayan okuduğunu anlayamayan anlamadığı için yazamayan çocuklar sıralamasında birinciyiz.

    Kendine soracaksın abicim neden toplum olarak kafalarımızı belimize kadar cep telefonlarına gömüp birbirimizin yüzüne bakmıyoruz diye soracaksın.

    Güçlü olacaksın bilgili olacaksın kendine güvenin olacak.

    Beş milyonluk israil bir milyarlık müslüman alemine dünyayı dar ederken; Bu işleri sen gör, zulme dur de ,adaleti sağla dünyaya düzen ver diye, sana akıl, fikir ,göz kulak, toprak su tohum cennet gibi bir ülke vermiş olan, Allah'a koşup ağlaya sızlaya düşmanlarımızı kahret diyerek ,sana verilmiş görevi, görevi verene ihale etmeyeceksin.

    Allah kimseye bela vermez abicim, tembelliğimiz akılsızlığımız korkaklığımız yüzünden belayı biz üstümüze alırız.

    Bu gece kadir gecesi, yeryüzüne bu gece inen kuran inşallah bu gece kalplerimizede iner.

    Kadir gecemiz kutlu olsun kavuşturana selam olsun dua olsun."

    Ömer ERDEM - Galeri Yeryüzü
    Mayıs 2021


9.05.2021
Ali Baykala
Okunma:  (  673  )